Mi a webdesign és mit csinál egy webdesigner?

A webdesign az interneten megjelenő webhelyek tervezésére és elkészítésére utal, azon belül is sokkal inkább a webhely- fejlesztés felhasználói élmény szempontjaira mintsem a szoftverfejlesztésre. A webdesign elsődlegesen az asztali böngészők webhelyeinek tervezésére öszpontosult egészen a 2010-es évek közepéig. A mobil, érintéképernyős készülékek megjelenésével egyre fontosabbá vált, hogy egy weboldalt ezeken az eszközökön is jól meglehessen jeleníteni. A webdesign számos különböző készséget és szakterületet foglal magában, amelyek elengedhetetlenek egy weboldal elkészítéséhez és karbantartásához.

Responsive webdesign Impresszió Fotó

A webdesigner egy weboldal megjelenésén, elrendezésén és bizonyos esetekben a tartalmán dolgozik. A megjelenés például a használt színekre, betűkészletre, mintákra, ikonokra és képekre is vonatkozik. Az elrendezés arra utal, hogy az információ hogyan strukturálódik és kategorizálódik. A jó webdizájn könnyen használható, esztétikai szempontból kellemes és megfelel a weboldal felhasználói csoportjának és márkájának.

Mivel a webdesigner teljesítményének kulcstényezője egy olyan webhely, amely megnyeri és elősegíti a célközönség bizalmát, kritikus szempont a weboldal tervezése során, hogy a lehető legtöbb felhasználói frusztrációt okozó pontot eltávolítása/megelőzze.

A PureLine Design-nál elsődleges célunk, hogy az értékes dolgokat még láthatóbbá tegyük, éppen ezért olyan weboldalakat készítünk amelyek nem csak a megrendelőink de az célközönségük/ügyfeleik igényeit is kielégítik.

Call Now Button