7 ok, amiért szükséged van weboldalra

7 ok, amiért van weboldalra

Ma már számos módja van, hogy kapcsolatba kerüljünk a célközönségünkkel. Viszont, ha van egy szervezeted, de nincs webhelyed, akkor remek lehetőségektől fosztod meg magad. A weboldallal számos marketing stratégiát lehet véghezvinni, amelyek elősegíthetik egy vállalkozás növekedését.

7 okot találsz, amiért érdemes beruházni egy weboldalba.  

1.

Felfedezés online történik

Gondolj bele...

amikor egy kérdésre választ akarunk, vagy ajánlásokra van szükségünk a legjobb étteremre a városban, hol keresünk?
Természetesen online.

> Az emberek 97%-a online szerez ismeretet helyi szervezetekről, vállalatokról vagy szolgáltatásokról.
> A felhasználók 72%-a fel is keresi az online talált szolgáltatókat vagy szervezeteket.
> 5-ből 4 felhasználó kereső motorokat (Google/Bing) használ helyi információ felkutatására.

Egyszerűbben fogalmazva: nagy valószínűséggel az emberek abban az esetben fogják felkeresni szervezetedet vagy igénybe venni a szolgáltatásaid, ha megtalálható vagy online is.  

2.

100%-ban általad irányított
A Facebook 2018-ban bevezetett egy új algoritmust, amely a vállalkozások, márkák és médiaoldalak organikus elérhetőségét gátolja.

Habár lehetőség van Facebook oldalak létrehozására és kifejezetten ajánlott is, a közösségi média nem ad akkora szabadságot, mint egy saját weboldal.
Ma már minden közösségi oldalnak, beleértve a YouTube-ot is, olyan algoritmusai vannak, amelyek korlátozzák a tartalmakat, megosztásokat és az elérhető emberek számát is. Természetesen, ha hajlandóak vagyunk fizetni akkor a korlátozások egy részét is feloldják illetve az elérhető emberek számát is növelni tudjuk.

Minden szervezetnek szüksége van egy olyan online platformra, amelyet 100%-ban írányíthat, és ezt csak is egy saját weboldal tudja garantálni.

3.

Első benyomás csak egyszer történhet
Mindössze 50 milliszekundum (0.05 másodperc) szükséges ahhoz, hogy a felhasználók véleményt alkossanak a weboldaladról és így a vállalkozásodról/ szervezetedről.

Tudva, hogy vállalkozásodat az emberek túlnyomó többsége online keresés útján találták meg, fontos, hogy felismerd, az első benyomást rólad online megjelenésed fogja kialakítani.
Egy esztétikusan kivitelezett weboldal sokkal vonzóbbá teszi  szolgáltatásod/tevékenységed is.

Amilyen véleményt alkotnak szervezetedről online megjelenése alapján, úgy fognak szolgáltatásaidhoz, tevékenységeidhez vagy akár termékeidhez is viszonyulni.

4.

Költséghatékony
A webhely az egyik legjobban megtérülő beruházás, amelyet birtokolhatsz.

Sokan úgy gondolják, hogy egy weboldal fentartása nagyon költséges. Viszont abba nem gondolnak bele, hogy telefonszámlára vagy internet számlára többet költenek havonta, mint amennyibe egy weboldal éves fentartása kerül.  

Webdesigner megbízásával pedig biztosíthatod, hogy az oldalad minden felhasználói igényt kielégít. Egyszeri díj kifizetésével nem csak egy jól működő, esztétikus weboldalt kapsz, hanem alapismeretek birtokába is juthasz, amelyekkel később könnyedén frissítheted az oldalad tartalmát.

5.

Gyors & könnyű frissíteni
A nyomtatott anyag állandó.
A webhelyek gyorsan és könnyen változtathatók.

 A weboldalad egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen és nagyon gyorsan lehet a tartalmát szerkeszteni vagy akár újat hozzáadni. Nem kell papírt, tintát, nyomdát fizetni, hogy az éppen aktuális információinkat megosszuk a nagyközönséggel. 

A weloldalak legtöbb változtatása - legyen az egy kínos hiba kijavítása vagy egy apróbb frissítés- gyorsan és egyszerűen kivitelezhető.

6.

Mindig elérhető
A legtöbb vállalkozás/szervezet számára a weboldal az egyetlen rendszer, amely mindig elérhető.

Természetesnsem sem te, sem a munkatársaid nem dolgozhatnak a nap 24 órájában, a hét mind a 7 napján - a weboldalad viszont képes erre!

Potenciális új ügyfelek/befektetők/látogatók bármikor megtalálhatják a számukra fontos információkat (nyitvatartás, árazás, elérhetőség, programok). Nem kell a nap 24 órájában egy irodában/ üzlethelyiségben ülve várni az érdeklődőket. 

7.

Így egyszerűbb
Felhasználók és szolgáltatók számára is a legegyszerűbb módja az információ cserének.

> A Google másodpercenként 79 ezer keresést dolgoz fel.
> Minden egyes másodpercben 80 ezer GB internet forgalmat szolgálnak ki.

A fenti adatok is jól mutatják, hogy a saját weboldal a rendelkezésünkre álló legfontosabb és leghatékonyabb marketing eszköz. Segítségével láthatóbbá, könnyebben megtalálhatóbbá válhatunk a mai kommunikációs zajban.  

Összegzés képpen:

A weboldalad szolgáltatásod, tevékenységed frontvonalában helyezkedik el. Megkönnyítheti a feliratkozásokat, vásárlásokat, adományozást. Itt jelenítheted meg szolgáltatásaid, tevékenységed, helyzeted, elérhetőséged, nyitva tartásod, lehetőség van időpont foglalásra és még nagyon sok mindenre. 

Weboldald az egyik legfontosabb marketing eszközöd. Költs rá! Frissítsd! Priorizáld! Hiszen az egyik legfontosabb és legkönnyebben megtérülő befektetésed lehet.

Call Now Button